Alle mogelijke bewerkingen van metaal

De one-stop-shop die klanten en inkopers 100% ontzorgt

Foto - aan het werk bij Facim

Vakmanschap, innovatieve productietechnieken en automatisatie gaan bij FACIM NV hand in hand.

Onze producten variëren van bedienings- en frontpanelen over complete behuizingen voor elektronica tot lasconstructies in een breed gamma aan plaat- en buismaterialen.

Welke nood of behoefte je project ook heeft, onze diensten sluiten er naadloos op aan. Naast ontwerp & engineering bieden wij onze klanten niet enkel CNC-technologie, maar o.a. ook plooien, lassen, prototyping, series en handmatige bewerkingen.

Onze one-stop-shop beschikt niet alleen over een uitgebreid machinepark maar ook over een poederlakinstallatie en een zeefdrukafdeling. Bovendien kun je bij Facim NV terecht voor het op maat verpakken van je afgewerkte product.

Facim One-stop-shop foto 6
Facim One-stop-shop foto 6
Facim One-stop-shop foto 5
Facim One-stop-shop foto 4
Facim One-stop-shop foto 3
Facim One-stop-shop foto 2
Facim One-stop-shop foto 1

Ontwerp, engineering & prototyping

Onze one stop shop is geen hol begrip. We bieden een unieke combinatie van verspaning en plaatwerk onder één dak. Door een goede samenwerking met externe partners en door mee na te denken over alle technische mogelijkheden van een project, ontzorgen we de klant van ontwerp tot verpakking.

Lasersnijden

Onze 6 kW fiberlasermachine snijdt staal, inox, aluminium en andere legeringen tot 25 mm dik. Met de hulp van een beladingstoren kunnen we dag en nacht aan hoge snelheid produceren. Met of zonder microjoint, en steeds zonder braam.

Plooien

We werken met vier CNC plooibanken (afkantpersen) die tot 3000 mm lang maatvaste plooien. Bovendien kunnen we met op maat gemaakte blokken en plooimessen moeilijker plooiwerk met constante kwaliteit produceren.

Lassen

Wij lassen staal, inox en aluminium (ook dun plaatwerk) met de hand of met de onze CNC lasrobot. Alle courante technieken (TIG, MIG/MAG, stift- en puntlassen) bieden we aan. Een CNC-gestuurde stiftlasrobot met coördinatentafel plaatst moeiteloos draadstangen en -bussen, oplasbouten en -moeren.

Draaien & frezen

We draaien en frezen stuk- en seriewerk, in vele metaalsoorten en in kunststof. Draaien doen we tot een diameter van 650 mm. Voor het frezen is de maximum afmeting 1800 mm x 650 mm. Een aantal van de machines worden beladen door een robot waardoor we ook grote series kunnen produceren aan competitieve prijzen.

Inserts, ponsen & tappen

3 CNC insertmachines met automatische aanvoer zorgen voor een grote capaciteit en verscheidenheid in het aanbrengen van inserts (draadstangen en -bussen). Voor ponsen hebben we 3 krachtige machines met verschillend bereik en tappen gebeurt manueel of op de machine.

Poederlakken

We beschikken over een eigen poederlakinstallatie voor fijne binnentoepassingen van staal, inox en alumium. Alle onderdelen worden standaard eerst in een voorbehandelingsbad gedompeld om perfecte hechting te garanderen.

Assembleren

Je kan bij ons terecht voor het mechanisch samenstellen van onderdelen, en we bieden ook deelassemblages aan als service.

Verpakken

Wij verpakken onze afgewerkte producten met de grootste zorg, zodat klanten een perfect gaaf product geleverd krijgen.

Uitbesteden

Ook andere nabehandelingen zijn mogelijk, zoals stralen, metalliseren, anodiseren, natlakken, harden, elektrolytisch verzinken, warm verzinken, KTL-behandelingen, zeefdrukken, etc. We werken daarvoor samen met betrouwbare partners.

Neem contact op met Facim NV

Verzenden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
website - Roem
Foto's - Sepp.be